Over DOKA

Wat doen we?

Trekpleister

Winkeliersvereniging DOKA spant zich in om van Krommenie een leuk en levendig winkelgebied te maken. Met een verrassend en gevarieerd aanbod. Met een goede mix van plaatselijke ondernemers en landelijke filiaalbedrijven. Het leuke van Krommenie is dat het centrum ook een schat aan fraai, historisch erfgoed te bieden heeft. De DOKA heeft een interessante wandeling uitgezet door het verleden van Krommenie. (De gids is verkrijgbaar bij de DOKA-winkeliers).

De DOKA is actief betrokken bij een aantal ontwikkelingen om het winkelbestand te versterken, leegstand terug te dringen, veilig winkelen te garanderen volgens het Keurmerk Veilig Ondernemen, goede parkeervoorzieningen te kunnen bieden en een goede verkeerscirculatie te bereiken. Samen met een architect werkt de DOKA aan een plan om het centrumgebied te versterken. Want waar je woont, moet je prettig kunnen winkelen. Voor de dagelijkse behoeften, maar ook voor de leuke dingen.

 

Wat doet de Doka voor het winkelende publiek ?

De DOKA doet zijn naam nog steeds eer aan: Door Organisatie Krachtige Akties.

De DOKA organiseert jaarrond een aantal publieksactiviteiten of is betrokken bij de organisatie daarvan: een voorjaars- en najaarsbraderie, de Dickens Kerstmarkt, een kunst- en cultuurroute (met atelierbezoek), biedt een van de leden Sinterklaas huisvesting in het Burgemeestershuis en vindt in december een Dokaatjes Spaaractie plaats met mooie prijzen. In overleg met het wijkteam stellen DOKA-ondernemers zich beschikbaar voor een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Die recreatieve functie van een winkelgebied vind je ook terug in het structuurplan voor het centrum van Krommenie dat architect Jeroen Hooyschuur samen met de DOKA aan het ontwikkelen is. Krommenie heeft een schat aan mooie panden die we kunnen gebruiken om meer toeristen te trekken. We hebben daar een aanzet toe gegeven door samen met het Historisch Genootschap Crommenie een wandeling uit te stippelen langs een groot deel van dat historisch bezit. Het structuurplan wil die panden nog beter tot hun recht laten komen, het water (de Durgsloot) een functie als trekpleister geven en verborgen pleinen weer de functie van een ontmoetingsplek geven. Het is een begin, ook van het terugdringen van de leegstand van winkels en van panden die het verdienen om opgeknapt te worden voor hergebruik.
Uiteindelijk willen we met dit plan bereiken dat er structureel meer bezoekers naar Krommenie komen. Dat al die mensen die Krommenie weten te vinden voor de Dickens Kerstmarkt terugkomen, omdat het hier zo leuk is.

Lid worden v.d. DOKA

Wilt u ook lid worden van de DOKA winkeliersvereniging?

stuur ons dan een E-mail of bel 075-6223666.